Poetsinstructie

Een beugel vraagt extra aandacht om goed schoon te houden. Poets daarom iedere keer nadat je iets hebt gegeten je tanden, beugel en tandvlees. Houd bij het poetsen altijd een vaste volgorde aan. Zo kun je niets vergeten.

Buitenkant bovenkaak

tanden-boven Begin met de buitenkant van je tanden en kiezen in de bovenkaak. Zorg ervoor dat je de tandenborstel schuin op je gebit zet. Maak korte bewegingen en oefen lichte druk uit. Erg belangrijk is dat je tandvlees ook wordt meegepoetst.
slotje-boven-boven Ga nu verder met de bovenkant van je slotjes. Zet de tandenborstel schuin op je beugel en poets ook goed tussen en in de slotjes.
slotje-boven-onder Doe hetzelfde voor de onderkant van je slotjes.

Buitenkant onderkaak

tanden-onder Poets daarna de buitenkant van je tanden en kiezen van je onderkaak. Zet ook hiervoor je tandenborstel weer schuin op je gebit en maak korte bewegingen. Vergeet je tandvlees niet.
slotje-onder-boven Ga nu verder met de bovenkant van je slotjes. Zet de tandenborstel schuin op je beugel en poets ook goed tussen en in de slotjes.
slotje-onder-onder Doe hetzelfde voor de onderkant van je slotjes van je onderkaak.

Binnenkant gebit

voor-boven-binnen Voor het poetsen van de binnenkant van je gebit, zet je de tandenborstel weer schuin op je tanden en kiezen. Maak korte bewegingen en oefen lichte druk uit. Vergeet ook het tandvlees aan de binnenkant van je gebit niet. Poets de binnenkant van je boventanden.
bovenkant-binnenkant Poets de binnenkant van je bovenkiezen.
voor-onder-binnen Poets de binnenkant van je ondertanden. Zet hiervoor je tandenborstel haaks achter je ondertanden, zodat de borstel goed alle lastige plekjes kan raken.
onderkant-binnenkant Poets de binnenkant van je onderkiezen.
kauwvlak-boven Voor het poetsen van de kauwvlakken, zet je de tandenborstel recht op je kiezen. Maak nu wat grotere schrobbewegingen.
kauwvlak-onder Doe dit voor zowel je boven- als onderkiezen.

Ragertje

rager-boven Tot slot gebruik je een ragertje. Hiermee kun je de slotjes, draden en het tandvlees tussen je tanden goed schoonmaken.
rager-onder Maak met het ragertje de slotjes van zowel je boven- als onderkaak schoon.

Controleren

spiegel Kijk na het poetsen in de spiegel of er niets is achtergebleven en je tanden en beugel weer mooi glimmen.
klaar Zie hier het stralende resultaat!