De behandeling

Eerste consult

Bij het eerste consult heeft u een persoonlijk gesprek. Er wordt gekeken naar uw gebit, de stand van uw kaken en het gezicht en uw wensen. Tijdens deze eerste afspraak worden er ook een OPG (röntgen overzichts foto) gemaakt. Met behulp van deze gegevens en uw eventuele doorverwijzing van de tandarts wordt de orthodontistische behandeling en de mogelijkheden met u besproken.Er zal een indicatie worden afgegeven van de duur van de behandeling en zal er een globale kostenindicatie worden gegeven.

Behandelplan

In uw eerste consult is er al een globale indruk van uw gebit verkregen. Indien u besloten heeft tot het plaatsen van een beugel, komt er een uitgebreider onderzoek. Dit houdt in dat er diverse röntgenfoto’s gemaakt worden en afdrukken van het gebit. Met behulp van alle verkregen informatie en foto’s wordt er een behandelplan opgesteld. Dit is uw persoonlijke behandelplan. Hierin wordt omschreven hoe de verdere behandelingen plaats zullen vinden om het gebit mooi in vorm te krijgen.

Bespreken behandelplan

Vervolgens krijgt u uitleg over de behandeling. Er wordt nu ook een gespecificeerde kostenbegroting gegeven welke van belang is voor uw ziektekostenverzekeraar. Tevens zullen wij vanaf heden ook uw tandarts op de hoogte houden van het behandelplan.

Behandelingen

Wanneer uw beugel geplaatst wordt (losse of vaste beugel) zult u regelmatig op controle moeten komen. Tijdens deze controles wordt bekeken of de behandeling volgens plan verloopt en zal de beugel bijgesteld worden. In de regel komt u 1x per maand in de praktijk voor controles.

Einde van de behandeling: het verwijderen van de beugel

Wanneer u uitbehandeld bent mag de beugel verwijderd worden. Het is dan wel de bedoeling dat de tanden en kiezen daarna ook op de juiste plek blijven. Daarom is het veelal noodzakelijk dat er een ‘retentie-spalkje’ achter de tanden geplaatst zal worden.